Skip to content
Back to Blog
HR

TIPS: Skab arbejdsglæde på kontoret med 7 gode råd

Mangler du inspiration til et godt arbejdsmiljø? Vi kommer med bud på, hvordan du kan skabe glæde blandt dine ansatte. Læs med her.

Som arbejdsgiver bærer du en stor del af ansvaret - både når arbejdsglæden er i top, og når medarbejdernes motivation er i bund. 

Du kan gøre mange ting for at oprette og bevare en høj arbejdsglæde. Glæden vil komme virksomheden til gode i form af bedre resultater.

Læs med her i artiklen, hvor vi kommer med råd til, hvordan du skaber en høj arbejdsglæde.

 

1. Giv stor fleksibilitet omkring arbejdstider

Vil I være en moderne virksomhed, skal I følge med tiden. Nogle steder er det nødvendigt at arbejde kl. 8-16, i hold eller på andre fastlagte tidspunkter. 

Men er det ikke afgørende for jer, om arbejdet bliver udført kl. 10 eller kl. 20, kan I med fordel tilbyde fleksible arbejdstider, som dermed tilgodeser medarbejderen. 

Ved at lade medarbejderen administrere sin egen arbejdstid, er du med til at øge arbejdsglæden, da arbejdet bliver udført, når der er tid til det. Det bidrager med en øget motivation og mere effektiv arbejdstid.

 

2. Medarbejdergoder alle får gavn af

Dine medarbejdere er forskellige, og derfor er det vigtigt, at du ikke prøver at skære alle over én kam med dine personalegoder. 

Det kan f.eks. være, at du har medarbejdere, der ikke drikker alkohol, og derfor vil en god flaske vin ikke have samme betydning, som for de ansatte, der nyder et glas vin. 

Her er Visma LogBuy den perfekte måde at favne alle medarbejdere på. Med et abonnement hos Visma LogBuy får dine medarbejdere mulighed for at få eksklusive rabatter på brands lige fra Apple til Zalando - og de bestemmer selv, om de vil benytte sig af tilbuddene.

Der er med andre ord noget for enhver smag og alder på Danmarks største rabatportal.

 

3. Skab et trygt arbejdsmiljø med plads til forskellighed og ærlighed

Et godt arbejdsmiljø er altafgørende, hvis I vil have succes som virksomhed. Find jeres måde at gøre tingene på, men sørg for at medarbejderne bliver set og hørt.

Giv plads til frustrationer og ærlighed, men ros også et godt stykke arbejde. Med højt til loftet for både chef og medarbejdere kan I skabe et rum, hvor forskellighed kan bruges som en styrke, og hvor medarbejderne ikke føler, de skal være andre end dem selv. 

For at udvikle jeres relationer og lære hinanden bedre at kende kan I bruge teambuilding-dage, hvor I skal løse udfordringer og opgaver i fællesskab.

 

4. Tro på dine medarbejdere og giv dem ansvar

Ligesom du viser tiltro til dine medarbejdere ved at lade dem have fleksible arbejdstider, viser du dem også tillid ved at få ansvar. 

Giv dem ansvaret for arbejdsopgaver og tro på, at de i mange tilfælde ved bedre end dig. Det er med til at højne motivationen og arbejdsglæden for mange.

Det er i visse situationer også en god idé at involvere medarbejderne i beslutningsprocesser for at høre deres syn på tingene.

Find også ud af, hvem der måske ikke trives med et stort ansvar og find opgaver, som matcher deres behov. 

Det giver god arbejdsglæde ikke at skulle kigges over skulderen hele tiden - og ofte også bedre resultater!

 

5. Fejr succeserne sammen

Det må godt kunne mærkes, hvis I opnår succes. 

Der er intet facit for, hvad man må fejre, men det er vigtigt, at I sommetider fejrer en succes. Det er en indirekte anerkendelse af medarbejdernes indsats, og det viser, at de er vigtige for dig, og at du sætter pris på deres arbejde. Det kan være alt fra en fredagsbar til et gavekort, medarbejderne får tildelt. 

Dertil kan arrangementer som julefrokoster og sommerfester være med til at øge arbejdsglæden og gøre virksomheden til et attraktivt sted at være.

 

6. Hav efteruddannelse og udvikling i højsædet

Ikke alle medarbejdere har brug for den samme udviklingskurve, men de fleste vil gerne udvikle nye kompetencer og føle, de bliver bedre til deres arbejde. 

Ved at tilbyde efteruddannelse og udvikling gennem kurser, undervisning og workshops vil medarbejdernes føle, at de flytter sig, at de ses og tages seriøst.

Deres udvikling resulterer ikke kun i en forøget motivation og arbejdsglæde, men kommer også virksomheden til gavn i form af forøget viden, som kan bruges aktivt i organisationen.

 

7.  Godt humør og plads til sjov

Det kan virke banalt, men dit humør og din udstråling vil smitte af på dine medarbejdere. Hvis du udviser glæde, åbenhed og er smilende, vil dine medarbejdere have tilbøjelighed til at udvise samme adfærd.

Et positivt arbejdsmiljø, hvor folk er positive og motiverede, vil give en forøget glæde, når man møder ind om morgenen.

Latest Articles

Sommerferie i Danmark: Nationale Perler og Kulturelle Udflugter

Sommerferie i Danmark: Nationale Perler og Kulturelle Udflugter

Man behøver ikke at rejse jorden rundt, for at skabe uforglemmelige oplevelser. Fra strand til skov, fra østkyst til vestkyst - Tag på somm...

Optimér jeres medarbejderfordele med en Bruttolønsordning

Optimér jeres medarbejderfordele med en Bruttolønsordning

Lad dine medarbejdere få mere økonomisk frihed med en fordelagtig bruttolønsordning, der gælder alt fra hardware til transporttilbud.

En komplet guide til markedsføringsplanlægning og budgettering

En komplet guide til markedsføringsplanlægning og budgettering

Optimér din virksomheds fremtid med en stærk markedsføringsplan for 2024. Med denne guide kan I skabe værdi, nå målgruppen og boost jeres s...